PERINNEPÄIVÄ ON PERUTTU KORONAN VUOKSI!!!

PERINNEPÄIVÄ ON PERUTTU!!!


HUOM! Perinnepäivä ei ole Helsingin yhdistyksen järjestämä tapahtuma, siksi ilmoittautumisessa ei voi käyttää omaa Ilmari - nimistä ohjelmaamme.

Filosofian maisteri Hilja Vilkemaa oli Suomalaisen Naisliiton kantavia voimia vuosina 1910–1976. Naisliitossa on ollut tapana viettää hänen kunniakseen vuosittain yhteistä perinnepäivää.

Tänä vuonna kokoonnumme perinnepäivään tiistaina 8.12.2020klo 14.00Helsingissä Hotelli Arthurin tiloissa, Vuorikatu 19.

Perinnepäivään saamme vieraaksemme näyttelijä Alma Pöystin, joka kertoo näyttelijäuransa alkuvaiheista ja tuoreesta Tove-elokuvasta, jossa hän näyttelee pääosaa.Säätiön hallituksen jäsen Maija Kauppinen haastattelee Alma Pöystiä.

Tilaisuudessa kuullaan musiikkia ja virkistytään kahvitarjoilulla ja hedelmillä.

Toivotamme naisliittolaiset tervetulleeksi perinnepäivään .

Ilmoittautumiset Opetusneuvos Hilja Vilkemaan Stipendisäätiön sihteeri Heli Eskolinille, heli.eskolin@gmail.com tai tekstviestillä puhelimitse 0440 560 640 viimeistään 13.11.2020 mennessä.

Hotelli Arthurissa on tarjolla klo 11.00-14.00 lounas (laktoositon) omakustannushintaan12,50 €/hlö. Ilmoita oman ilmoittaumisesi yhteydessä myös lounaalle osallistuminen.


Opetusneuvos Hilja Vilkemaan Stipendisäätiö sr

Hallitus 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.

  • Tutustuin Pirkko Fihlmaniin itkuvirsikurssilla ja kiinnostuin hänen elämänsä vaiheista, Naisten Ääni -kilpailun voittaja Hanna Ahrenberg avasi kirjoituksensa taustaa.
    Tekstit - Maija Kauppinen
    Kuvat - Elisa Putti

  • Jo pienenä tyttönä sanoin itseäni kovaksi likaksi, itsestään elämäkerran kirjoittanut ATK -velho, toiseksi tullut Lahja Laitinen aloitti puheenvuoronsa.

  • Äitini Tiina Hautamäki ja hänen vanhempansa olivat melkoisia tarinaniskijöitä, ja kirjoitinkin äitini kanssa tätä tarinaa, kolmannen palkinnon sanut Ronja Koistinen paljasti.

  • Ammattitaitoinen Hki -opas Tuula Pohjalainen Kansalaistorikierroksen alussa Hakasalmen huvilan edessä 7.10.2020. Kuva - Riitta Sivenius