MENESTYSTÄ INNOVAATIOILLA. Kansainvälisen Naisten päivän webinaari
Kansainvälisen Naisten päivän seminaari
Menestystä innovaatioilla
Hämeenlinnan naisjärjestöillä on jo vuosikymmenet ollut tapana järjestää Naistenpäivänä seminaari tai juhla, johon sisaryhdistykset kutsutaan.
Kaksi vuotta sitten juhlan järjesti Lottaperinneyhdistys Militariassa. Sen lopussa se antoi viestikapulan seuraavan vuoden järjestäjälle, Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistykselle.
Korona tuli kuitenkin esteeksi. Seminaari siirrettiin vuodelle 2022 ja toteutettiin webinaarina. Yhteistyökumppaneiksi yhdistys sai Naisliiton Helsingin yhdistyksen, keksijänaisten yhdistyksen Quin-Suomen ja Hämeen ammattikorkeakoulun, jonka tiloista ja teknisellä avustuksella webinaari lähetettiin eri puolille Suomea.
Quin-Suomi on innovatiivisten naisten yhdistys. Se kuuluu sekä Pohjoismaiseen että maailmanlaajuiseen Qwin-verkostoon, jonka pääpaikka on Lontoossa. Seminaari saikin Gwiin-tervehdyksen Lontoosta sen johtajalta tohtori Bola Olabisilta. Myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen tervehti webinaarilaisia ja esitti samalla onnittelunsa naistenpäivää viettäville naisille ja Naisliitolle, joka on 115 vuotta ajanut yhdenvertaisuutta ja sukupuolinäkökulmaa. Hän totesi, että myös Hämeenlinnassa naiset ovat olleet lasikaton rikkojia. Sen hallinnossa naiset ovat nykyään korkeissa tehtävissä.
Webinaari kesti kolme tuntia. Taiteen tohtori Asta Raami kertoi, miten innovaatioilla saa menestystä ja palvelumuotoilija Siru Hannula palvelumuotoilun tärkeydestä digitaalisessa liiketoiminnassa. Toimitusjohtaja Christina Andersson painotti esityksessään robottien tärkeyttä; ilman niitä ei hoiva-alan haasteista selvitä.Vapautetaan ihmistyövoima hoitamaan vanhuksia ja annetaan robottien tehdä ikävät työt. Ilmatieteen laitoksen päällikkö Hilppa Gregow taas pohti, ehdimmekö ajoissa sopeutua ilmastoriskeihin. Ja lohdutti, että voimme, kunhan olemme valmiita ja valppaita keksimään yhdessä ratkaisuja.
Webinaariin osallistui myös joukko naiskeksijöitä, jotka esittelivät tuoreita keksintöjään. Vaatelaastarin kehittäjä, Oikiat Design Oy:n Jetta Liukkonen näytti ”kädestä pitäen”, miten näppärästi tahra tai pieni repeämä saadaan laastarilla peittoon. Pohjalainen Rose-Marie Backström on taas keksinyt tuolin, joka puolen tunnein välein ”pakottaa” istujansa nousemaan ylös ja pitämään puolen minuutin tauon. Näitä merkittävämpi on kahden Injeq Oy:n keksijän, insinööri-hammaslääkäri Katja Paassillan ja lastentautiopin professorin Riitta Seppänen-Kaijansinkon kehittämä älyneula, joka mahdollistaa vaativien potilaspistojen tekemisen turvallisesti. Älyneulan markkinointi ja myynti on jo aloitettu Euroopassa, ja sille povataan maailmanlaajuista menestystä.
Seminaariin osallistui myös virolaisia naiskeksijöitä, jotka kertoivat keksinnöistään: Designer Liivi Leppik esitteli kivitekstiilejään ja professori Kadi Pajupuu kolmiulotteisia tekstiilejä. Biotaukojen aikana Marita Lumi esitti hamemusiikkia.
Webinaarin lopuksi Naisliiton Hämeenlinnan yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Karinsalo luovutti Naistenpäivän järjestämiskapulan seuraavalle eli ensi vuonna järjestävälle Nytkikselle. – Teksti: Maija Kauppinen
Webinaarin tallenne on katsottavissa UUTISISSAMME, jonka päiväys on 13.4.2022
Ilmoittautuminen päättyy 7.3.2022 klo 20.00
Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa tapahtuman muistutusviestin webinaariaamuna ti 8.3.2022 klo 9.00.
Muistutusviestissä on mukana webinaarin varsinainen liittymislinkki, joka aktivoituu klo 12.45.
Lisätiedot:
Merja Talkamo 040 527 2849, merja.talkamo(at)muhvelotti.fi
,