NAISET PÄÄSIVÄT NÄKYVIIN

Pienoiselämäkertojen keruu jatkuu edelleen, vaikka Naisten ääni –kirjoituskilpailu päättyi 31.3.2020. Kilpailuun saapui 111 kirjoitusta, joten naiset pääsivät näkyviin.

Esiraati on aloittanut työnsä. Se valitsee 10 - 12 parasta kirjoitusta ja toimittaa ne Kaari Utriolle arvioitaviksi. Palkintojenjako on Hämeenlinnan Vanajanlinnassa 14.11.2020 klo 12.00 alkavan Suomalainen Naisliitto ry:n järjestämän Minna Canth -seminaarin alussa.

Joko sinä olet kirjoittanut Sinua kiinnostavan naisen elämäkerran?

Voit valita elämäkerran päähenkilöksi vaikkapa tunnetun vaikuttajanaisen, ystäväsi, työtoverisi tai sukulaisesi. Tärkeää on, että Sinä haluat kertoa hänen elämästään.

Kaikki elämäkerrat arkistoidaan Naisten ääni –sivustolla olevaan tietokantaan sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Tietokantaan on tähän mennessä kertynyt jo yli 800 elämäkertaa, jotka tuovat esiin naisten osaamista ja yhteiskunnallista vaikuttamistyötä laajasti eri näkökulmista.

• Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

• Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

• Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.