Jäsenkirje 1/2022TIETOJA KEVÄTKAUDEN TOIMINNASTA

 

 Hyvät Helsingin yhdistyksen jäsenet

Vuosi 2022 on lähtenyt liikkeelle vaihtelevissa säissä. Välillä on ollut paukkupakkasia, välillä lumipyryä, vesisadetta ja liukkautta. Päivänvalo lisääntyy päivä päivältä ja kuljemme kohden kevättä. Pari vuotta olemme eläneet koronan kurimuksessa, mikä on näkynyt toiminnassamme suunniteltujen tapahtuminen peruutuksina. Tällä hetkellä näyttää paremmalta. Viranomaisten määräämät rajoitukset ovat poistumassa ja pääsemme vihdoin näkemään toisiamme kasvokkain tilaisuuksissa, joita yhdistyksemme tarmokkaat toimikunnat ja kerhot järjestävät.

115-vuotisjuhlavuosi 

Suomalainen Naisliitto ja Helsingin yhdistys viettävät molemmat tänä vuonna perustamisensa 115-vuotisjuhlavuotta. Elämme täysin toisenlaisessa maailmassa kuin yhdistyksen (osaston) perustamisen aikaan. Alkuvuosina toimintaa pyöritettiin jäsenmaksuilla, myyjäisillä ja arpajaistuloilla, ohjelmallisilla iltamilla ja vapaaehtoisella talkootyöllä. Nyt vakavaraisen yhdistyksen talouden tukena on jäsenmaksujen lisäksi osakeomistuksista saatavat sijoitustuotot. Juhlavuonna on aihetta muistaa kiitollisuudella naisia, jotka voimiaan säästelemättä ovat luoneet vankan perustan yhdistyksen toiminnalle. Kesäkuussa on aika juhlia 115-vuotiasta yhdistystä. Juhlan ajankohta ja tarkempi sisältö ovat vielä salaisuuksia, mutta kohtapuolin tiedossamme.

Vuoden teeman mukaisesti panostamme jäsenistön osallisuuden ja osallistumisen kokemuksen vahvistamiseen. Yhdistyksemme voimana on osallistuva ja sitoutunut jäsenistö. Strategisena teemana jatkuu Naiset mukana teknologian kehityksessä. Painotamme digitalisaation mukanaan tuomia haasteita arjessamme.

Yhdistyksen syyskokous

Syyskokous pidettiin 11.11.2021 Hotelli Helkassa. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pirjo Julin kalenterivuosiksi 2022 - 2023, hallituksen jäseniksi Anneli Mäkinen, Nuppu Rouhiainen ja Heljä Majamaa vuosiksi 2022 - 2023 sekä Marjukka Helenius vuodeksi 2022. Hallituksessa jatkavat Mai Anttila varapuheenjohtajana ja jäseninä Leena Pohjanloimu ja Marja Uskali.

Hallituksen kuulumisia

Hallitus päätti tammikuisessa järjestäytymiskokouksessa toimikuntien ja kerhojen kokoonpanoista ja vetäjävastuista. Uutena käytäntönä kokeilemme kiertäviä vetovastuita. Tarkoituksena on jakaa työtaakkaa. Tällä mahdollistamme useamman tekijän näköisiä tapahtumia jäsenillemme. Kannattaa kertoa kiinnostuksesta toimikuntatyöhön ottamalla yhteyttä vetäjiin. Ajantasaiset tiedot toimikuntien ja kerhojen kokoonpanoista löydät tästä.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous

Kevätkokous pidetään 22.3.2022 klo 16.00 alkaen Sokos Hotel Presidentin Urho-kokoustilassa. Hotellin osoite on Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki. Sääntömääräiseen kevätkokoukseen lähetetään virallinen kutsu myöhemmin. Merkitse ajankohta jo nyt kalenteriisi!

Kevätkauden tapahtumat

Peruutusten ja hiljaiselon jälkeen kevätkauden ohjelmassa on mm. taidenäyttelyitä, teatteria ja korkeatasoisia seminaareja.

Tutustu kevätkauden ohjelmiimme yhdistyksen www-sivulla Tapahtumat
Käy myös Facebookissa, jossa tietoja ajankohtaisista tapahtumista ja toteutuneista tapahtumista kuvin.

Muistathan maksaa jäsenmaksun 1.3.2022 mennessä 
Jäsenmaksu on 29 euroa, tilinumero  FI72 1574 3000 0239 19, viitenumero 8002

Iloista kevään odotusta!

Pirjo Julin
puheenjohtaja

 

 


 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.