Aurorankadun huoneistossa vesivahinkokorjaus 28.11.2023 alkaen
Remontin takia Aurorankadun huoneisto on poissa käytöstä toistaiseksi.

Kaupunkikävely Kulttuuria ja naisia Töölössä tiistaina 4.5.2021 klo 12.00. Kokoontuminen Mika Waltarin puisto ravintola Eliten edusta.

Tapasimme Mika Waltarin muistomerkin luona, ihmettelimme Reissu Lassea kuvaavia neljää kuutiota ja sen jälkeen keskityimme tunnettuihin naisiin.

Taiteilijakoti Lallukassa sekä Hesperiankadun lähistöllä on asunut ja asuu monia kuuluisia naisia Ansa Ikosesta ja Venny Soldan-Brofeldtistä lähtien Anja Pohjolaan ja Heidi Krohniin. Helsingin kaupunkiopas Tuula Pohjalainen rikastutti kävelykierrosta kuvilla ja pienillä kertomuksilla, joissa saimme mm. tietää miten Lallukkaa vinosti vastapäätä asuva Eeva Ahtisaari oli tutustunut Marttiinsa.
Meille avattiin yllättäen ovet Vänrikki Stoolin kadun ja Apollonkadun kulmassa  Kristuskyrkaniin, jota vastapäätä olevassa talossa oli aikanaan Tove Janssonin ateljee.

Runsaat 1,5 tuntia kestänyt kulttuurikierros päättyi ”Lars Sonckin korttelin” pihan  kautta Hesperian puistoon Martta ja Ragnar Ypyän suunnittelemien tornitalojen juurelle.


 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.