Opetusneuvos Hilja Vilkemaan Stipendisäätiön Perinnepäivä 9.12.2023

Opetusneuvos Hilja Vilkemaan perinnepäivää vietetään Helsingissä lauantaina 9.12.2023 klo 12.00 -14.30

Kinaporin palvelukeskuksessa, Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki.
Sisäänkäynti Hämeentie 56-58 porttiholvista tai Kinaporinkatu 7-9 porttikäytävästä sisäpihan kautta.
Käynti on esteetön.

Ohjelma

Kulkuyhteydet
Paikalle pääsee metrolla, poistuminen Sörnäisten metroasemalla, raitiovaunulla 6 ja 7 Hämeentietä pitkin rautatieasemalta ja raitiovaunulla 1 ja 8 Sokoksen edestä. Myös kaikki rautatieasemalta itään suuntautuvat bussit ajavat Sörnäisten metroasemalle.

Ilmoittautuminen
säätiön varapuheenjohtaja Pirjo Julinille, pirjo.julin@elisanet.fi tai tekstiviestillä tai puhelimitse 050 64917 viimeistään 1.12.2023. Kerro myös erityisruokavaliosi.

Matka- ja majoituskorvaus
Vilkemaan Stipendisäätiö korvaa naisliittolaisille 50 prosenttia matkoista ja yhden yön majoituksesta. Yksin majoittuvalle korvaus on puolet kahden hengen hotellihuoneen hinnasta. Jokainen avustusta hakeva tekee stipendi- tai matkakorvaushakemuksen säätiön hallituksen hyväksymälle lomakkeelle, joka jaetaan tilaisuudessa. Stipendi/matka- ja majoituskorvaus maksetaan vain läsnäolonsa varmentaneille.


 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.