Aurorankadun huoneistossa vesivahinkokorjaus 28.11.2023 alkaen
Remontin takia Aurorankadun huoneisto on poissa käytöstä toistaiseksi.

Jäsenillassa digitalisaation haasteita ja intuition hyödyntämistä

Jäsenillan yleisöä

Syyskauden avaavassa jäsenillassa 13.9. keskustelimme aluksi 10 minuuttia digitaalisuuden mukanaan tuomista positiivisuista asioista ja toisaalta haasteista. Jatkossa jokaisen jäsenillan aluksi nostamme yhteiseen keskusteluun jonkin teeman, josta hallitus saa aineksia toiminnan suuntaamiseen.  

Enemmistö digitaalisuuden mukanaan tuomista asioista on osallistujien mukaan myönteisiä. Tällaisia ovat mm. arjen helpottaminen, kun monet asiat hoituvat netissä, maailma avartuu ja pitää mielen virkeänä. Netistä on helppo hakea erilaisia tietoja samoin yhteydenpito ystäviin ja sukulaisiin on mahdollista etäisyyksistä huolimatta. Haasteelliseksi koettiin järjestelmien jatkuvat muutokset ja uuden omaksuminen pelko. Nostettiin esiin myös algoritmit, jotka suuntaavat ajatteluamme niiden ehdottaessa meille samantyyppistä tarjontaa mitä olemme netistä hakeneet.

Mitä intuitio on - ja miten sitä voi havaita?

Illan alustaja Asta Raami on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen tohtori ja intuition tutkija. Hän käsitteli vuonna 2015 valmistuneessa väitöskirjassaan intuition hyödyntämistä. Raamin mukaan intuition hyödyntämistä voi harjoitella, ja se auttaa ongelmien ratkaisussa päättelyn rinnalla. 

Asta Raami kertoi aluksi, että ihmisen mieli kiinnostaa häntä ja siitä nousee kiinnostus intuitioon. Ihmisen mieli on hänen mukaansa kuin kerrostalo. Tärkeää olisi, että eri puolet ihmisen mielestä otetaan käyttöön. Raamin mukaan naisen ominaisuuksiin kuuluu miehiä enemmän rohkeus, herkkyys ja itsensä peliin laittaminen. Feminiinisyys saa etsimään uusia ulostuloja. Naisille on myös ominaista yhdessä tekeminen ja kohtaaminen enemmän kuin itsensä esille nostaminen ”minä, minä” ajattelun kautta.

Mitä vaikeampi ongelma sitä epätodennäköisemmin ratkaisu löytyy yhdistämällä vanhaa tietoa. Uusiin ratkaisuihin tarvitaan näkökulmien yhdistämistä, mikä haastaa myös tunteita. Raamista keskeistä on mielen turva-alue, jonka ylittämisessä nousee helposti vihaa, pelkoa ja muita negatiivisia tunteita. Pitäisi oppia näkemään tämän yli ja sen jälkeen yhtä-äkkiä ratkaisu onkin edessä. Kiitollisuuden tunne avaa paljon näkemyksiä, aivot vapautuvat ja antavat mahdollisuuden avautua uudelle.

Asta Raamin mukaan on tärkeää oppia murskaamaan omia ”umpiuskomuksiaan", antautua ristiriitojen ääreen. On tarpeen ottaa oman mielen turva-alueen rajojen ylittäminen ja murskata esteet, luopua omavoimaisuudesta. Ratkaisut ovat olemassa mutta eivät nouse ja mene eteenpäin, jos mieli estää irtioton. Tarvitaan yhteys, itsensä altistaminen epäsovinnaisille ajatuksille ratkaisujen löytämiseksi.

18.9.2023

< Joulukuu 2023 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.