Män kan inte vÃ¥ldtas (Miestä ei voi raiskata), Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, keskiviikkona 18.11.2020 klo 19. Liput jaetaan teatterin aulassa ennen näytäntöä 18.15 - 18.45.

Män kan inte våldtas (Miestä ei voi raiskata), Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, keskiviikkona 18.11.2020 klo 19. Liput jaetaan teatterin aulassa ennen näytäntöä 18.15 - 18.45.


Märta Tikkasen vuonna 1975 julkaistu ja suomennettu "Miestä ei voi raiskata" on arvonsa säilyttävä feministinen klassikko. Se esitetään nyt ensimmäistä kertaa teatterin lavalla Suomessa. HS:n teatteriarvostelussa todetaan, että kysymys siitä, osaammeko elää tasavertaisina, täysinä ihmisinä rinnakkain niin parisuhteessa, seksuaalisessa kanssakäymisessä kuin muutenkaan, ei ole menettänyt merkitystään. Itse asiassa #metoo - keskustelun myötä se on noussut entistä akuutinpana esille. Näytelmän päähenkilöä Tovea esittää Minttu Mustakallio, jonka esitystä arvostelu kiittää kaikkien naisten puolesta.

HUOM! Esitys on ruotsinkielinen ja tekstitetään suomeksi THEA-sovelluksen kautta.

Tapahtuman jäsenille järjestää yhdistyksen Feministinen keskustelupiiri.

Ilmoittautumisen päättymispäivä ja viimeinen peruutuspäivä on 16.10.2020.

Yhteyshenkilö: Marjukka Helenius, Puhelinnumero: 0400835659
Sähköpostiosoite: marjukka.helenius(at)gmail.com

Lippuja on varattu 20 kpl. Lipun jäsenhinta on 21 €

Maksun eräpäivä on 16.10.2020.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys ry
    toimisto@naisliittohelsinki.fi

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.